Meteen naar de tekst springen

INDEX >> ACHTERGRONDEN >> DE NIEUWSTE PROJECTEN VAN UIP

DE NIEUWSTE PROJECTEN VAN UIP
Van vissen, indianen en monsters

 

Christophe Van Cauwenbergh | 28/10/1997


Share/Bookmark

Van de aardige mensen bij UIP krijgen we regelmatig bericht over de op stapel staande prenten van dit produktiehuis. We zetten ze even op een rij.

Om te beginnen is er de nieuwe komedie met de cast van A Fish Called Wanda (John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline en Michael Palin). De film zal geen vervolg worden op Wanda, maar een gelijkaardige komedie, aldus John Cleese, die zelf het script schreef samen met Iain Johnstone. De regisseur van de prent wordt Robert Young (Splitting Heirs), die al jaren samenwerkt met Cleese. Cleese, die ook de film produceert, is binnenkort ook te zien Mary Shelley's Frankenstein naast Robert De Niro. Kevin Kline is op zijn beurt momenteel bezig met de opnamen voor Paris Match, aan de zijde van Meg Ryan. De opnamen voor de Cleese-komedie gaan van start in de lente van '95, en de prent zal in premi`re gaan in de loop van 1996. Paramount en Columbia slaan de handen in elkaar voor de verfilming van The Indian in the Cupboard. Frank Oz (de Muppet-films) krijgt de regie, Kathleen Kennedy en Frank Marshall (voorheen Spielberg-prot
g
s) produceren de film. Het script, geschreven door Melissa Mathison (mevrouw Harrison Ford en schrijfster van E.T.) is gebaseerd op de bestseller van Lynne Reid Banks. In deze klassieker wordt een fantastische wereld vol avontuur gecre erd wanneer een jongen genaamd Omri ontdekt dat hij, door een sleutel om te draaien, zijn kleine speelgoedindiaantje in de kast tot leven kan wekken. Van dit boek zijn inmiddels 3 miljoen exemplaren verkocht en het won talloze prijzen. De opnamen zijn van start gegaan op 15 september. The Indian in the Cupboard is het tweede project van de Kennedy/Marshall Company. Het eerste was de romantische komedie Milk Money met Melanie Griffith en Ed Harris, geregisseerd door Richard Benjamin, en het volgende project is Congo, gebaseerd op de roman van Michael Crighton. De opnamen voor Congo gingen van start op 26 september. Frank Marshall, die ook al onder Arachnophobia en Alive zijn handtekening zette, regisseert de prent. De hoofdrollen worden vertolkt door Dylan Walsh, Laura Finney, Ernie Hudson en Tim Curry. Het verhaal: de leden van een expeditie door een onbekend deel van Afrika zijn op zoek naar de legendarische verloren stad Zinj, en wanneer ze die vinden, ontrafelen ze tegelijk het dodelijke geheim van Zinj. Wanneer we u vertellen dat Industrial Light & Magic en Stan Winston (Jurassic Park en Terminator 2) hebben getekend voor de speciale effecten, weet u waarschijnlijk al genoeg: Jurassic Park in het kwadraat.

The Brady Bunch, een reeks die van 1969 tot 1974 op de buis te zien was, wordt momenteel verfilmd voor het witte doek. Achter de camera zit Betty Thomas, en voor de camera staan Shelley Long, Gary Cole en Henriette Mantel. Uitvoerend Producent is Alan Ladd Jr., de man achter onder andere Thelma & Louise, Alien, Star Wars en Moonstruck. Tenslotte zijn ook de opnamen begonnen voor No Fear, een actiethriller met Marky Mark, William Petersen en Alyssa Milano. De eerste liefde wordt een obsessie wanneer Mark verliefd wordt op een 16-jarige meisje op een fuif, en haar en haar gezin gaat terroriseren. Regisseur van dienst is James Foley.

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

Foto: Columbia
BASIC
Liegen is een kunst
>>>